makinis

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

MAKINIST m.

  • Teknik që vë në lëvizje një makinë ose që e drejton atë; ai që punon në një makinë dhe kujdeset për mirëmbajtjen e saj. Makinist shtypshkronje. Makinisti i trenit (i lokomotivës). Makinist vapori. Makinisti i sharrës. Brigada e makinistëve.