majëkrahut

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

MAJËKRAHUT mb.

  • Këngë majëkrahut: këngë burrash e Malësisë së Veriut, zakonisht me përmbajte epike, që këndohet nga një ose dy vetë me zë shumë të lartë, me njërën dorë të mbështetur pas veshit dhe që nuk shoqërohet me vegla muzikore.