magnez

Nga Wiktionary

MAGNEZ m. kim.

  • Metal i butë e i lehtë, që ka ngjyrë të bardhë në të argjendtë dhe që digjet në ajër me një flakë verbuese (simboli Mg). Magnez i pastër. Oksid magnezi. Silikat magnezi.