magnetizoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

MAGNETIZOJ kal. tek.

  • 1. Bëj që të ketë veti magnetike (për një metal); kund. çmagnetizoj. Magnetizoj një thupër çeliku.
  • 2. fig. libr. E tërheq fort dikë si me magnet, e josh fuqishëm dhe e bëj për vete; e magjeps. Ky libër të magnetizon.