madhëroj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

MADHËROJ kal.

  • 1. E ngre dikë në një detyrë shtetërore a shoqërore ose i jap një gradë më të lartë.
  • 2. libr. I thur këngë a lavde dikujt a diçkaje, duke bërë të përmendur, e ngre lart, e lartësoj. Poeti i madhëroi bëmat dhe trimëritë e heronjve.