madhëri

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

MADHËRI f.

  • 1. Cilësia e dikujt a e diçkaje që shquhet shumë mbi të tjerët për rëndësinë, vlerën e shkëlqimin e vet; të qenët i madh; madhështi. Madhëria e figurës së Skënderbeut. U shfaq në gjithë madhërinë e vet.
  • 2. zyrt. Titull nderimi, që përdoret për t'iu drejtuar mbretërve, perandorëve dhe bashkëshorteve të tyre. Madhëria e tij (e saj).