madërgonë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

MADËRGONË f.

  • 1. bot. Bimë barishtore helmuese pa kërcell, me rrënjë të mëdha, me gjethe të gjera që kanë erë të rëndë dhe me lule të verdha në të gjelbër; bar i trashë. Madërgonë mali. Lulja e madërgonës. Erë madërgone. Kundërmon madërgonë.
  • 2. fig. Diçka e keqe që të pengon e të mërzit, ferrë. Pastrojnë ferrat e madërgonat.