lulezemër

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LULEZEMËR f. bot.

  • Bimë barishtore, me gjethe të tulta, të çara më trish, të gjelbra në të hirtë përsipër, që çel lule ngjyrë trëndafili të ndritshme, të grumbulluara në një vile me bisht të vogël dhe që mbahet si bimë zbukuruese.