luleqyqe

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LULEQYQE f. bot.

  • Bimë barishtore, me gjethe të ngjashme me ato të zymbylit dhe me lule ngjyrë trëndafili e të grumbulluara në një vesh të dendur, që rritet e vetmuar nëpër kullota e livadhe.