lulefilxhan

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LULEFILXHAN m. bot.

  • Bimë barishtore dyvjeçare ose shumëvjeçare, me kërcell të drejtë, me lule si kupë e vogël a si filxhan dhe në ngjyra të ndryshme, e cila rritet në natyrë ose mbillet si bimë mjekësore e zbukuruese.