luleborë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LULEBORË f. bot.

  • 1. Bimë barishtore njëvjeçare, me lule të bardha ose të kuqe që rritet në vendet malore dhe që çel menjëherë sapo shkrin bora.
  • 2. Bimë barishtore shumëvjeçare zbukuruese, me gjethe të gjera, me majë e të dhëmbëzuara anash dhe me lule të grumbulluara si top, që ndërrojnë ngjyrat gjatë kohës së lulëzimit të tyre.