lofatore

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LOFATORE f. vet. bot.

  • Gjini drurësh e shkurresh (si lofata etj.) me degë të holla e zakonisht të lakueshme, me gjethe të rrumbullakëta e me lule të kuqe ose ngjyrë trëndafili në trajtë vilesh, që rriten në viset mesdhetare dhe lidhin bishtaja.