lodhur

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LODHUR mb.

  • 1. Që është lodhur nga një punë e rëndë, nga një udhëtim i gjatë etj., që ndien lodhje. Jemi shumë të lodhur.
  • 2. Që shpreh lodhje. Me pamje të lodhur. Me fytyrë (me sy) të lodhur. Me zë të lodhur.
  • 3. Që është mërzitur shumë, që ka humbur durimin e qëndresën; që është thyer shpirtërisht dhe e ka lëshuar veten. Është i lodhur (nga pritja, nga zhurmat). Ishte i lodhur nga jeta.