llup

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LLUP kal. bised.

  • 1. Ha shumë dhe e kapërdij ushqimin menjëherë; e ha një ushqim të gjithë e shpejt e shpejt. E llupi gjellën. E llupi të tërë mishin (byrekun). E llupi menjëherë (përnjëherë).
  • 2. fig. Rrëmbej, zhvat diçka me shumicë e menjëherë.