llokmë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LLOKMË f.

  • 1. Pjesë e prerë a e shkëputur nga një lloj ushqimi i ngurtë; thelë. Llokmë e madhe (e majme). Llokmë mishi (pjepri). Llokmë portokalli. E ndau në llokma.
  • 2. fig. keq. Diçka e dobishme dhe e çmueshme, që merr dikush zakonisht pa e merituar; përfitim i padrejtë; thelë. I dhanë (mori) një llokmë të mirë. Ishte mësuar me llokma. Nuk ka gjithnjë llokma.