llastiktë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LLASTIKTË mb.

  • 1. Që është prej llastiku, që është bërë prej llastiku. Rrip (top) i llastikut. Këpucë (opinga) të llastikta. Zorrë e llastiktë. Doreza të llastikta.
  • 2. bised. Që mund të epet, të tërhiqet a të përkulet shumë dhe të vijë përsëri në gjendjen e mëparshme; i epshëm. Lëndë e llastiktë. Rrip i llastiktë.
  • 3. fig. bised. Që vepron sipas kushteve a rrethanave, që u përshtatet shpejt atyre. Njeri i llastiktë.