llapush

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LLAPUSH mb.

  • 1. Që i ka veshët të mëdhenj, të gjatë e të varur (për kafshët e për njerëzit). Dele (dhi) llapushe. Dash (cjap) llapush. Qen llapush. Djalë llapush.
  • 2. Që është i gjatë dhe i gjerë si gjuhë (për gjethet etj.); gjethemadh. Gjethe llapushe. Misër (duhan) llapush. Dushk llapush. Bar llapush.
  • 3. Përd. em. sipas kuptimeve të mbiemrit.