llapashitje

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LLAPASHITJE f.

  • 1. Veprimi sipas kuptimeve të foljeve LLAPASHIT, LLAPASHITEM.
  • 2. Zhurmë e mbytur që dëgjohet kur ecim në baltë, në ujë a në dëborë të s'qullët, duke përplasur këmbët; zhurmë e mbytur dhe e përsëritur që bëhet kur përplaset diku diçka e lëngshme. Llapashitje e lehtë. Llapashitja e detit (e valëve). Dëgjoheshin llapashitjet e këmbëve.