llangos

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LLANGOS m.

  • 1. Qen që leh e nuk të ha; qen rrugësh, qen zorrësh.
  • 2. fig. mospërf. Njeri që endet derë më derë dhe rri pa punë; njeri llafazan.

LLANGOS kal.

  • Fëlliq shumë me baltë a me diçka tjetër; laturis. E llangosi në fytyrë. E llangosi me baltë (me zift, me bojë).