llallë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LLALLË I f.

  • 1. zool. Flutur, më e madhe se miza e zakonshme, e cila i bën vezët në zgjuan e bletëve dhe i detyron këto të largohen prej këtej. Llalla i prish bletët.
  • 2. fig. Diçka që sjell grindje; grindje, gërnjë. U ka hyrë llalla në shtëpi.

LLALLË II f. bised.

  • Mëndeshë.