livandë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LIVANDË f.

  • 1. bot. Gjysmëshkurre shumëvjeçare, me degë të shumta e të thjeshta, me gjethe vezake ose edhe të zgjatura si heshtë, që bën lule të kaltra me erë të mirë; trumzë e butë. Vaj livande. Erë livande.
  • 2. Vaj me erë të këndshme, që nxirret nga lulet e kësaj bime dhe që përpunohet e përdoret për t'u lyer ose për t'ia hedhur diçkaje. Lyhet me livandë.