leshterik

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LESHTERIK m. bot.

  • Bimë e thjeshtë që nuk ndahet në kërcell, gjethe e rrënjë dhe që rritet në det ose në vende të tjera me ujë. Leshterik i gjelbër (i kuq). Leshterik deti (liqeni). Leshterik kroi. lesha