leopard

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

leopard m. zool.

  1. Kafshë grabitqare e familjes së maceve, e madhe sa tigri, me qime të verdhë e me lara të zeza, që është shumë e shpejtë e ngjitet me shkathtësi edhe mbi drurët dhe që rron në pyjet e Afrikës e të Azisë. Gjuetia e leopardit. Lëkurë leopardi.