Jump to content

lende

Nga Wiktionary

LENDE f.

  • 1. Kokërr e vogël si lajthi me një kapuç nga njëra anë, që lidhin disa drurë si lisi etj. dhe që e hanë derrat e disa kafshë të egra; gogël. Lende lisi (dushku). E ushqente me lende.
  • 2. Boçe. Lende bredhi (vgjeri, qiparisi).