lavë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LAVË f.

  • Lëndë minerale që del e shkrirë dhe shumë e nxehtë nga krateret e vullkaneve e pastaj ngrin. Lavë e zjarrtë. Lava e vullkanit. Rrjedh lava. E mbuloi lava.