lashta

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LASHTA f. vet.

  • Drithërat (si gruri, elbi, tërshëra, thekra etj.), që mbillen herët në vjeshtë dhe korren në fillim të verës. Të lashta të mbara (të mira). Mbjellja e të lashtave. U poqën të lashtat. Po korren të lashtat.
  • Shushunja e të lashtave (e drithërave) zool. shih te SHUSHUNJ/Ë,~A.