lartësim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LARTËSIM m.

  • Veprimi sipas kuptimeve të foljeve LARTËSOJ, LARTËSOHEM. Këndi i lartësimit. usht. këndi që formohet ndërmjet rrafshit horizontal dhe drejtimit të grykës së një arme për të shkuar predha në shenjën e caktuar. Mekanizmi i lartësimit. usht.