lanet

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LANET m. bised.

  • 1. mit. Djalli, shejtani, dreqi. I doli laneti.
  • 2. Njeri i keq, njeri që u bën keq të tjerëve. Është një lanet ai që ...
  • 3. përk. Njeri i zgjuar, i gjallë dhe i shkathët, shejtan. Ç'lanet është ai! Ik, or lanet!
  • E bëri lanet dikë a diçka e mallkoi dhe e braktisi; e la fare.