lakore

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LAKORE f.

  • 1. gjeom. Vijë e përkulur si lak, vijë e lakuar.
  • 2. Kthesë rrugë ose lumi, dredhë, bërryl. Lakore lumi. Rrugë me shumë lakore.
  • 3. Udhë me shumë dredha në një të përpjetë a të tatëpjetë; shulore. Lakorja e Llogorasë.
  • 4. Xhokë leshi për burra, zakonisht në ngjyrë të zezë, e gjatë deri në brez, me mëngë të shkurtra dhe me xhufka përpara. Mbante lakore.