lakim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LAKIM m.

  • 1. Veprimi sipas kuptimeve të foljeve LAKOJ, LAKOHEM. Lakimi i shufrave. Lakimi i emrave. gjuh.
  • 2. Kthesë a dredhë rruge. Udhë plot lakime.
  • 3. gjuh. Tërësia e ndryshimeve që pëson trajta e emrit, mbiemrit, përemrit, numërorit, nyjës dhe e çdo pjese të ligjëratës që përdoret si emër, kur i lakojmë sipas rasave, numrit e gjinisë; tërësia e trajtave që ka emri, mbiemri etj. kur lakohet; tërësia e emrave që marrin trajta të njëjta kur lakohen. Lakimi i parë (i dytë...). Emrat e lakimit të parë.