lajmërim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LAJMËRIM m.

  • 1. Veprimi sipas kuptimeve të foljeve LAJMËROJ, LAJMËROHEM. Lajmërim i menjëhershëm (i shpejtë). Lajmërimi i njerëzve.
  • 2. Fletë ose shpallje e vogël që njofton për diçka dhe që shpërndahet a ngjitet diku. Lajmërim vdekjeje. Lajmërim për mbledhje. I shpërndanë lajmërimet. Ngjit (var) lajmërimin. E mori lajmërimin.