lajkë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LAJKË f. kryes.

  • 1. Lëvdatë e gënjeshtërt dhe e tepruar që i bëhet dikujt për ta marrë me të mirë e për të nxjerrë ndonjë përfitim prej tij; fjalët lajkatuese. I bënte lajka. E mori me lajka e lajkatoi. Nuk ua vë veshin lajkave.
  • 2. Përkëdhelje, ledhë; ledhatim. Flet me lajka. Ka shumë lajka.