laik

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Mbiemër[redaktoni]

laik mb.

  1. Që nuk është fetar e kishtar, që nuk ka përmbajtje fetare; që nuk merret me fenë; që nuk i përket fesë dhe klerit; kund. fetar. Njeri laik. Shkollë laike. Letërsi laike. Me prirje laike.
  2. Përd. em. sipas kuptimit të mbiemrit. Laik i vendosur. E dënuan si laik.