lënduar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

LËNDUAR mb.

  • 1. Që është goditur e plagosur ose që është ngacmuar dhe të jep dhimbje (për një pjesë të trupit, për një plagë). Me krah të lënduar. Plagë e lënduar.
  • 2. fig. I prekur thellë; i fyer. Me zemër të lënduar. Mbeti i lënduar.