kundërforcë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KUNDËRFORCË f.

  • 1. Forcë që i kundërvihet një force tjetër dhe që është pothuajse e barabartë me të.
  • 2. spec. Mur i madh që shërben për të forcuar një mur tjetër mbajtës a mbështetës. Diga me kundërforca.