kukurec

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KUKUREC m. gjell.

  • Mëlçi bagëtish të imëta, të përziera me dhjamë, me rigon e me erëza të tjera, të cilat mbështillen e lidhen së bashku, si një trangull i gjatë, me zorrë qengji a keci, piqen në hell ose në tavë dhe hahen zakonisht si meze. Kukurec qengji. Kukurec me dhjamë keci.