kryepeshkop

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KRYEPESHKOP m. fet.

  • Titull më i lartë se ai i peshkopit në hierarkinë kishtare; i pari i peshkopëve që mban këtë titull dhe që ka nën drejtimin e vet disa peshkopë (në vendet ku vepron kisha e krishterë); kryetari i kishës ortodokse.