kronometrim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KRONOMETRIM' Eshte ajo shkence qe na ndihmon qe te masim me saktesi kohen. Shifrat qe jane pas presjes dhjetore quhen shifra me kuptim. Kronometri duhet te jete I provuar dhe testuar. Sot garat e shpejtesise perdorin kronometer qe te mos kryhen gabime. Nice teknologji e re qe po perdoret tek garat e shpejtesise per njerez jane edhe dritat fotoelektrike. Ato jane sensore qe matin me saktesi te pagabueshme kohen. Ato perdorin 3 shifra pas presjes. PUNOI:EDMOND LLESHI 8B