kromozom

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KROMOZOM m. biol.

  • Një nga pjesët përbërëse të bërthamës së qelizës, me formë zakonisht të zgjatur, që ngjyroset e duket veçanërisht në kohën e ndarjes së saj dhe që ka rol përcaktues në trashëgimi e në zhvillimin e qenies së gjallë qysh kur ajo lind. Kromozomet iks (ipsilon).