kromë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KROMË f.

  • 1. mjek. Zgjebe. E zuri kroma. Kruhej nga kroma. I raftë kroma! mallk.
  • 2. bujq. Sëmundje kërpudhore që prek disa bimë bujqësore e pemë dhe u dëmton gjethet, degët dhe frytet. Kroma e patates. Kroma e mollës. Kroma e dardhës.
  • 3. bot. Trëndafil i egër, krocë.