krom

Nga Wiktionary

KROM m. kim.

  • Metal i fortë me ngjyrë hiri në të bardhë e me shkëlqim si argjend, që nuk ndryshket në ajër dhe që përdoret zakonisht në industri për të veshur sendet prej metali (simboli Cr). Nxjerrja e kromit. Përpunimi i kromit. Lidhjet e kromit. Industria e kromit. Minierë kromi. Minerali i kromit.