kozmos

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KOZMOS m.

  • 1. Hapësira e pakufishme jashtë Tokës, hapësira kozmike. Studimi (pushtimi) i kozmosit. Të fshehtat e kozmosit. Udhëtimi i parë me kozmos.
  • 2. filoz. Tërësia e formave të materies që lëviz në kohë dhe në hapësirë, gjithësia si një sistem i organizuar, bota.