korruptuar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KORRUPTUAR mb.

  • Që është prishur nga ana morale dhe është futur në rrugë të keqe; që ka marrë dhurata, ryshfete etj. nga dikush për t'i shërbyer këtij duke shkelur detyrën që ka dhe ligjet në fuqi, që është korruptuar. Shoqëri e korruptuar. Nëpunës të korruptuar. Aparat shtetëror i korruptuar.