Jump to content

kontekst

Nga Wiktionary

KONTEKST m. libr.

  • 1. Pjesë e një teksti të shkruar, e cila ka një kuptim të plotë dhe na jep mundësi të përcaktojmë qartë kuptimin e përdorimin e çdo fjale, togu fjalësh a fjalie që bën pjesë në të. Kontekst i gjatë ( i shkurtër). E shoh në kontekst. Nuk kuptohet jashtë kontekstit. Shkëputur nga konteksti.
  • 2. fig. Rrethi i ngjarjeve a rrethanat, në të cilat zhvillohet ose përfshihet diçka. Në kontekstin politik.