konservatorizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KONSERVATORIZËM m.

  • Sistem konceptesh e qëndrimesh reaksionare, që mbështetin, përligjin e mbrojnë gjithçka të vjetruar e të prapambetur, që janë kundër së resë përparimtare e kundër revolucionit, që frenojnë hovin revolucionar të masave dhe që pengojnë ecjen përpara në rrugën e socializmit; pikëpamje e qëndrim prej konservatori. Shfaqje të konservatorizmit. Frymë konservatorizmi. Lufta kundër konservatorizmit. Ra në konservatorizëm.