kompromis

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KOMPROMIS m. libr.

  • Marrëveshje që arrijnë dy palë kundërshtare duke i bërë lëshime njëra-tjetrës, pajtim me lëshime. Kompromis i palejueshëm. Kompromis politik. Politika e kompromisit. Luftë pa kompromis. Nuk bëjmë kompromis me armikun. Ka kompromis dhe kompromis.