komisionar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KOMISIONAR m. treg.

  • Ai që kundrejt një shpërblimi bën punën e ndërmjetësit midis dy palëve, kur lidhin një marrëveshje tregtare; ai që merret me shitjen dhe blerjen e një sendi ose të një malli për llogari të tjetërkujt dhe merr prej tij një shpërblim të caktuar (në vende të tjera). Komisionar shëtitës.