kolektivë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KOLEKTIVË f. kryes. vjet.

  • Organizatë shoqërore a ndërmarrje prodhimi, ku marrin pjesë punonjës të një profesioni ose të profesioneve të ndryshme, të lidhur nga interesi i përgjithshëm dhe nga puna e përbashkët; kolektiv që është organizuar, punon dhe jeton në bazë të parimeve të kolektivizmit. Kolektivë bujqësore. vjet. Kolektivë tregtare. vjet. Kolektivë sportive. Kolektiva e avokatëve. drejt., vjet.