koleksion

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KOLEKSION m.

  • Grumbullim dhe sistemim (sipas një radhe a kriteri të caktuar) i sendeve, i bimëve e i kafshëve, që janë të një lloji ose që kanë lidhje ndërmjet tyre. Koleksion pullash (gazetash, monedhash). Koleksion bimësh. Koleksion fluturash.