koktej

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KOKTEJ m.

  • 1. Pije alkoolike e përzier, që përgatitet me disa pije të caktuara (konjak, liker, verë etj.), të cilat qëndrojnë shtresa-shtresa dhe i ruajnë ngjyrat e veta.
  • 2. Pritje zyrtare ku të ftuarit pinë këtë pije; pritje e thjeshtë me pije të ndryshme. Dha një koktej.